Faldende vandforbrug udløser højere vandpris på Bornholm

Det er Bornholms Forsyning, der de seneste par år har noteret et faldende forbrug af vand på øen.

Samme tendens har man set mange andre steder landet over, men det har den konsekvens, at vandværkerne så selvsagt får færre penge til blandt andet vedligeholdelse af rør og anlæg.

- I forbindelse med budgetlægningen for 2013 valgte Bornholms Forsynings bestyrelse derfor at hæve vandtaksten med 2,5 kr. pr. m3, for især at øge anlægsaktiviteten og investeringerne til det af forsyningssekretariatets anbefalede prisniveau for Bornholm., oplyser René Nordin Bloch, der er bestyrelsesformand i Bornholms Forsyning.

Det betyder for en almindelig husstand en meromkostning på omkring 300 kroner om året og for erhvervskunder det samme, dog er der en storkunderabat på det forbrug der overstiger 10.000 m3, som så kun vil udgøre 50 øre/m3.

Vandpriserne for større vandforsyningsselskaber styres via det såkaldte prisloft dikteret fra staten og netop for 2013 har dette loft givet bestyrelsen mulighed for sikre en øget indsats på anlægs- og vedligeholdelsesområdet på Bornholm.

- Hvordan prisloftet for næstkommende år ser ud ved vi ikke, men det forventes at blive lavere og derfor har Bornholms Forsynings bestyrelse fundet det nødvendig at udnytte muligheden i år for at få midler til anlægsinvesteringer, primært renovering af vores ledningsnet, siger bestyrelsesformanden.

Bornholms Forsynings har i dag fem vandværker, som tilsammen forsyner ca. 40 % af vandforbrugerne på Bornholm.

Generelt er store dele af ledningsnetter af ældre dato som kræver en del udskiftning og en større vedligeholdelse.

- I forbindelse med vandforureningen i Allinge, viste kortlægningen at en del rør og installationer var tæt på 100 år gamle. Så hver eneste krone der kommer ind, går til yderligere investeringer i bedre kvalitet af vandet, på kort og på lang sigt, hvilket vi mener er ganske sund fornuft, lyder det fra René Nordin Bloch.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip