Familie får 50.000 kr. for at rejse hjem

Familie med et barn kan således tage 50.000 kr. med sig tilbage. Samtidig skal flere tvangshjemsendes, hvis de ikke samarbejder.

Det er hovedlinjerne i et nyt udspil, som kommer fra justitsminister Morten Bødskov (S) torsdag, skriver metroXpress.

- Desværre har vi de seneste år set, at et stigende antal afviste asylsøgere sidder i udrejseposition, men ikke rejser hjem. Nu giver vi dem en økonomisk tilskyndelse, siger han til avisen.

Derfor får afviste asylsøgere 20.000 kroner per voksen og 10.000 kroner per barn, hvis de frivilligt rejser hjem inden den 1. juli næste år. Til sammenligning udløser en frivillig hjemrejse i dag 3793 kroner til voksne og 1896 kroner til børn.

Udspillet kommer samtidig med en rapport, som Rigspolitiet offentliggør torsdag. Den viser, at antallet af afviste asylsøgere, der står til hjemsendelse fra Danmark, næsten er tredoblet de seneste tre år: Fra 510 i 2009 til 1407 i år.

Det skal der nu gøres noget ved, mener justitsministeren. Men han bør ikke regne med megen opbakning til sit pengebonus-initiativ fra Dansk Folkeparti.

- Det er en desperat regerings forsøg på at få styr på asyl- og udlændingepolitikken. Nu forsøger man sig med lokkemad, men det løser ikke problemet, siger integrationsordfører Martin Henriksen til metroXpress.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip