Familie fik erstatning for indbrud: Nu bliver de trukket i kontanthjælp

May-Brith Jensen og Jimmy Jensen kom d. 28. november sidste år hjem og fandt ud af, at der havde været ubudne gæster i deres fælles hjem.

Deres forsikringsselskab udbetalte dem efterfølgende en erstatning på 36.500 kroner, som skulle dække det tab, de havde haft ved indbruddet.

Men nu bliver parret, der begge er på overførselsindkomst, trukket i kontanthjælp. Det skriver sn.dk.

- Det er lovligt, hvad kommunen gør. Det ved jeg godt. Men jeg synes ikke, det er etisk i orden. Jeg er dybt forarget, siger May-Brith Jensen.

Kommunen har meddelt parret, at de vil blive trukket 16.500 kroner i kontanthjælp på grund af den udbetalte forsikringssum på 36.500 kroner.

Læs også: Venstre: 1.000 kroner er for lidt forskel på job og kontanthjælp

- Vi har 4000-5000 kroner at leve for til fire mennesker om måneden. Det er rigtig stramt, og jeg har det bare sådan; kan det virkelig være rigtigt, at vi ikke må få en erstatning, fordi vi er på kontanthjælp?
Så er der jo nærmest ingen grund til at betale 1500 kroner årligt i indboforsikring, siger May-Brith Jensen.

Parret vil nu klage over afgørelsen til Ankestyrelsen og det gør de ret i, siger borger- og arbejdsmarkedschef, Claus Holm Oppermann.

Han understreger, at der ikke er nogen regel i forhold til en grænse på 20.000 kroners formue for kontanthjælpsmodtagere.

- Jeg kan ikke sige noget om den konkrete sag og faktisk heller ikke noget generelt om den type sager. Det er altid en individuel vurdering, men det der er selvfølgelig en top for graden af luksus, hvis man modtager kontanthjælp. Hvis de kommer med sagen, så kigger vi på den igen, lover han.

 

Dagens Gossip