Familiedrama på Amager slut: Forældre anholdt i nat

Et familiedrama på Amager fik natten til lørdag omkring klokken fire en afslutning, da Københavns Politi skaffede sig adgang til en lejlighed på Lygtemagerstien på Amager, hvor et forældrepar havde forskanset sig og nægtede at lade deres søn blive overgivet til de sociale myndigheder.

»Der var ellers blevet forhandlet om en frivillig overgivelse af barnet siden fredag middag, men klokken fire vurderede man, at forhandlingerne ikke skred i en god retning, og at det ville have en negativ påvirkning af barnet at fortsætte,« fortæller vicepolitikommissær Henrik Møller-Jakobsen.

Politiet skaffede sig derfor adgang til lejligheden, hvor man fandt den otte-årige dreng, som nu er overgivet til de sociale myndigheder. Begge forældre blev anholdt i det politiet betegner som en ganske udramatisk aktion.

Familien boede oprindeligt på Lolland, hvor kommunen besluttede at tvangsfjerne drengen. Det fik faderen til i juni 2012 at gå under jorden med sin søn.

Indtil fredag formiddag var det ikke lykkedes politiet at finde frem til drengen, men efter at han sammen med sin far blev interviewet til et indslag i TV Avisen torsdag aften, kunne to civilklædte betjente fredag formiddag kontakte familien i dæklejligheden på Amager. Her var begge forældre og drengen til stede.

Efter forældrene afviste at aflevere drengen, tilkaldte politiet deres særligt trænede forhandlere, der siden fredag formiddag havde forhandlet med forældrene i håbet om, at de ville overlevere drengen stille og roligt.

Afgørelsen om fjerne drengen er godkendt af både Ankestyrelsen, byretten og landsretten.

Forældreparret vil lørdag blive fremstillet i dommervagten.

BNB

 

Dagens Gossip