Familiefar slipper for fængsel i grov hashsag

Skrevet af admin

03/02/2015

Dagens topnyheder

En 37-årig mand fra Kokkedal slipper for at komme i fængsel i en sag om opbevaring af i alt 206 kilo hash på sin bopæl.

En dommer i Københavns Byret har tirsdag idømt ham fængsel i to år, men straffen gøres betinget af, at han udfører 250 timers ulønnet samfundstjeneste.

Afgørelsen er udtryk for en ny tendens.

- Det er et af de første eksemplar på, at der gives samfundstjeneste i den slags sager, siger dommer Jens Stausbøll.

Tidligere har domstolene været meget tilbageholdende med at give samfundstjeneste i grovere sager om blandt andet hash og narkotika. Men det ændrer sig nu.

Først indvilgede han i at opbevare næsten 60 kilo hash i en hyndeboks på sin bopæl. Og senere, i oktober 2012, hentede manden 147 kilo hash fra en parkeringsplads foran Lyngby Storcenter og lagde hashen i sin garage.

Den 37-årige mand, der er far til tre, har erkendt forholdene. I afgørelsen lægger dommer Jens Stausbøll også vægt på, at manden ikke tidligere er straffet, og at en eventuel afsoning ville få store konsekvenser for familiens videre liv.

Forsvarer Helle Lokdam, der gik efter en betinget dom, glæder sig over afgørelsen. Hun fremhæver også, at sagen var en af de første, hvor en tiltalt i en større narkosag slipper for afsoning.

- Det er en rigtig god dom. Det er positivt, da alternativet var frihedsberøvelse, siger forsvarer Helle Lokdam til Ritzau.

Manden regnede med at tjene mellem 30.000 og 50.000 kroner på at være lagermand for bagmændene, som han ikke vil afsløre navnene på.

- Det tør jeg ikke, siger han i retten, hvor han flere gange sukker tungt. Politiet mener dog at vide, hvem bagmændene er.

Dommen skyldes desuden, at sagen har været forsinket i lang tid. I retsmødet har senioranklager Helle Sørensen nævnt den langvarige sagsbehandlingstid som en grund til at mildne straffen.

Forsinkelsen skyldes politiets efterforskning mod de formodede bagmænd.

De 147 kilo hash blev kørt til Lyngby fra Spanien af en undercover politimand. Han var agent og ansat i Politiets Efterretningstjeneste og var sat til at infiltrere en gruppe mistænkte narkohandlere.

Agenten har arbejdet i næsten to år i rollen som ansat i et transportfirma, der var villig til at transportere såvel kokain som amfetamin og hash i både og i biler.

Sagen mod de formodede bagmænd indledes sidst på måneden. Her vil den 37-årige blive indkaldt som vidne. Han har i øvrigt modtaget dommen.

/ritzau/