Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel giver koncert i Vamdrup

Den 19. januar arrangeres der en speciel koncert i Vamdrup Kirke. Det sker, når Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel giver koncert.

Fangekoret har eksisteret i 15 år og har sunget hver eneste søndag i fængselskirken. Koret er blevet kaldt et yderst resocialiserende projekt. Kordeltagerne oplever at blive modtaget af et begejstret publikum udenfor murene. Den positive respons betyder meget for de indsatte. Overgangen til livet udenfor murene bliver lettere, når de kan fortsætte med at synge.

I 2004 kastede de sig ud i at lave en CD med forskellige danske kunstnere. Projektet fik megen medie-omtale, og derefter blev der efterspørgsel efter Fangekoret, også på den anden side af tremmerne. Koret vokser hele tiden og nye får mulighed for at komme med ud og synge, når de begynder deres udgangsforløb. Desuden fortsætter de prøveløsladte i koret efter endt afsoning. De indsatte, som flyttes til andre fængsler, synger fortsat med ved koncerterne udenfor murene. Direktoratet for Kriminalforsorgen har lavet særlige udgangsregler for Fangekorssangerne, der er blevet så efterspurgt, at de har planlagt koncerter langt ind i 2013, og som nu altså er klar til at gæste Vamdrup Kirke.

Fangekoret ledes af Louise Adrian, som i 2008 modtog Spil Dansk Dagens Ildsjælspris, fordi hun gennem sit arbejde viser, at musik er en kraft, der kan ændre folks liv. I 2012 modtog hun også Kristeligt Dagblads pris for sit arbejde med Fangekoret.

Koncerten finder sted den 19. januar i Vamdrup Kirke klokken 14.30. Vamdrup Kirkes Gospelkor synger i løbet af koncerten tre sange sammen med Fangekoret.

 

Dagens Gossip