Far i Rebildsag får 12 års fængsel i stedet for forvaring

27/09/2012 14:32

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Vestre Landsret ændrer dommen i Rebild-sagen til fængsel i 12 år. Den dømte mand blev i byretten idømt en tidsubestemt forvaringsdom for misbrug af ni børn.

Dommen på 12 års fængsel til den 56-årige mand er den højest mulige tidsbestemte straf for de forbrydelser, som manden er dømt for.

Den 56-årige mand blev i byretten idømt en tidsubestemt forvaringsstraf. Den dom valgte han at anke til Vestre Landsret.

Faren er dømt for groft seksuelt misbug af ni børn. Syv af børnene er hans egne. Overgrebene blev indledt tilbage i 1994. Dengang gik det ud over mandens søn, som var fem år på det tidspunkt.

Borgmester i Rebild Kommune Anny Winther har erkendt, at børnene skulle være fjernet. Kommunen har efterfølgende fyret tre kommunalchefer på grund af sagen.

Børnenes bistandsadvokater har oplyst til Ritzau, at man ikke vil forsøge at få tilkendt erstatning fra kommunen på grund af dens svigt.

Retten har dog bestemt, at manden skal betale store erstatninger til de forurettede børn. Hvis ikke han er i stand til at betale, vil børnene få pengene fra statskassen.