Far til skoleskyder: Jeg er sønderknust

Faren til den formodede drabsmand bag fredagens Newtown-massakre er forfærdet over massemordet på 20 børn og seks voksne, hvor hans egen søn efter alt at dømme trykkede på aftrækkeren i skoleskyderiet og begik selvmord bagefter.

Peter Lanza, far til 20-årige Adam Lanza, har ifølge tv-kanalen WFSB i Connecticut udsendt en meddelelse, hvor han udtrykker dyb sorg over begivenhederne, der tilsyneladende også har kostet hans ekskone livet i hendes hjem.

- Vores hjerter er hos familierne og vennerne, som har mistet deres kære, og til dem, som er blevet såret. Vores familie sørger sammen med alle dem, der er blevet påvirket af denne enorme tragedie, siger han.

- Ingen ord kan virkelig udtrykke, hvor sønderknuste vi er. Vi er i en tilstand af stor tvivl og forsøger at finde de svar, som der måtte være, lyder det fra Peter Lanza.

- Vi spørger også "hvorfor". Vi har samarbejdet til fulde med ordensmagten og vil fortsætte med at gøre det. Ligesom mange af jer er vi bedrøvede og kæmper med at forstå, hvad der har fundet sted, tilføjer han.

Peter Lanza, som er en succesfuld forretningsmand, er skilt fra Adams mor, Nancy, og boede derfor ikke sammen med hverken Adam og Nancy i Newtown, hvor moren menes at være det første offer i massakren.

Den dræbte mor samlede angiveligt på våben og ejede en samling, som også omfattede de skydevåben, der blev brugt i skoleskyderiet.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip