Farmerferie og foodfestival i Sydgrønland

Eventyrlystne danskere, der har hang til god mad, skønne fjorde, fjelde og fredsommelighed, kan til september finde en perfekt kombination af disse elementer i Sydgrønland i forbindelse med den årlige madfestival, 'Igasa' - et gammelt grønlandsk udtryk, der betyder 'lad os koge'.

Festivalen afholdes af fåreholdere, fiskere, gartnere, landmænd, restauranter, hoteller og andre - kort sagt alle der beskæftiger sig med de unikke grønlandske råvarer over det meste af Sydgrønland.

Sidste år var der omkring 40 arrangementer, der satte fokus på det traditionelle grønlandske køkken og de lækre råvarer direkte fra fjord og fjeld. Gæster på lokale spisesteder og hoteller vil blive blandt de første, som oplever det nytænkende grønlandske køkken lige dér, hvor det har sin oprindelse.

Og besøgende, der har lyst til at bo mere idyllisk end man kan i de tre 'storbyer' i Sydgrønland, Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik med henholdsvis 3200, 1500, 1300 indbyggere, kan indlogere sig i en af de smukkest beliggende bygder i Grønland, nemlig Igaliku, et par timers transport fra Narsarsuaqs internationale lufthavn.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Danske rejsende, der ønsker endnu mere ro omkring sig, end hvad bygdetilværelsen byder, bør også overveje at indlogere sig hos fåreholdersteder så som Ipiutaq, der drives af det fransk/grønlandske ægtepar Agathe og Kalista.

Ipiutaq er kendt for Agathes gourmetmad bestående af fusion mellem grønlandske råvarer fra grunden omkring fåreholderstedet, og franske traditioner, eller ved Ellen og Carl Frederiksens gård i Qassiarsuk - også kendt som Brattahlid, der er stedet, hvor nordboen Erik den Røde slog sig ned for over 1000 år siden.

Igasa madfestival afholdes i år fra den 27. august til 7. september.

 

Dagens Gossip