Farvel til Matador-stjerne: Holger Juul Hansen er død

Den 88-årige skuespiller Holger Juul Hansen er død tirsdag aften klokken 19.30 efter længere tids sygdom, oplyser hans kone Inge Juul Hansen til Ritzau.

Holger Juul Hansen huskes blandt andet for sine præstationer som bankdirektør Varnæs i tv-serien matador og overlæge Moesgaard i serien Riget.

Holger Juul Hansen blev indlagt i begyndelsen af september sidste år på Rigshospitalet, hvor han fik konstateret en ondartet lungebetændelse.

Han blev udskrevet den 8. september sådan, at han nåede hjem til repremieren på første afsnit af Matador, som DR genudsender for syvende gang.

Efter få dage måtte den folkekære skuespiller indlægges igen.

Mange kender også Holger Juul Hansens bløde stemme, da han har indtalt en række lydbøger.

Den unge Juul Hansen gennemgik en handelsuddannelse og startede som kommis i en isenkræmmerforretning, men hans mål var skuespillet og teatret.

Han blev uddannet på Privatteatrenes Elevskole i 1948 og medvirkede de tre følgende år i 28 forestillinger på Aalborg Teater.

Senere fulgte engagementer hos en lang række teatre i provinsen og hovedstaden, og i årene 1961-87 var Holger Juul Hansen, afbrudt af en kort afstikker til Aveny Teatret, ansat på Det Kongelige Teater.

Hans visitkort omfatter godt 40 filmroller med debut i én af efterkrigstidens mest markante danske film, "Jenny og soldaten".

Han var med i tre af filmene om Olsen-Banden, og senest kunne biografgængerne se ham i "Vikaren", Ole Bornedals science fiction-film for børn og barnlige sjæle.

Holger Juul Hansen blev født 14. august 1924 i Nyborg.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip