FCK-profil: Vi kan overraske mod Juventus

På tirsdag bliver der rigeligt at se til for FC København-spillerne.

Her kommer de italienske mestre Juventus nemlig på besøg i Parken i første runde af Champions Leagues gruppespil.

Lørdagens ujævne præstation i Superligaen har ikke ligefrem øget forhåbninger om en dansk overraskelse. Men FCK's 22-årige fløjspiller Nicolai Jørgensen mener ikke, man kan bruge 1-1-kampen mod Esbjerg som målestok for FCK's niveau.

- Esbjerg stod meget kompakt, og vi havde ikke meget plads at spille på. Men det bliver en helt anden kamp på tirsdag under helt andre forhold. Vi må stå kompakt og så tage den derfra.

- Det bliver svært, og det kommer til at være en stor udfordring. Men vi tror på, vi kan overraske. Man har altid en chance i fodbold, siger landsholdsspilleren.

Jørgensen, der har været på skånekost efter en lyskeskade tidligere på sæsonen, fik for tredje kamp i træk alle 90 minutter på banen. Mod slutningen af Esbjerg-kampen blev han rykket ind centralt i banen.

Dermed fiskede træner Ståle Solbakken en taktisk justering frem af hatten, som han tidligere har nydt stor succes med i europæisk sammenhæng. Dengang var det Jesper Grønkjær, der flyttede sig fra venstrekanten.

- Vi blev nødt til at satse, og så må man gamble lidt. Det gør man. Vi ville gerne have Nicolai mere frem i banen, og det fik vi ved at flytte ham, siger Ståle Solbakken.

- Jeg skal gerne være helt ærlig og sige, at Juventus selvfølgelig er favorit. Sådan er det. Juventus er ikke et hold, der nødvendigvis vil have bolden meget. De spiller meget direkte, og de er meget disciplineret. De er enormt stærke i duelspillet.

- Det er allerede på tirsdag. Vi har ikke ligefrem meget tid til at forberede os i, så vi må i gang, siger Solbakken.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip