FCM besejrer Team Esbjerg knebent i første DM-finale

17/05/2015

Alt er åbent før returkampen i kampen om kvindernes DM-guld i håndbold.

Det er konklusionen efter den første finalekamp, som FCM Håndbold vandt 23-22 over Team Esbjerg på hjemmebane.

FCM førte med fire mål mod slutningen af kampen, men det lykkedes gæsterne at begrænse nederlaget.

2390 larmende tilskuere i IBF Arena i Ikast så hjemmeholdet gå til pause med en føring på 11-9.

FCM Håndbold fik dog aldrig slået et afgørende hul, så der er fortsat spænding før returkampen, hvor vinderne af grundspillet har hjemmebane.

FCM-træner Helle Thomsen havde på forhånd meldt ud, at det var vigtigt for hendes hold at få styr på Team Esbjergs stærke bagkæde, der blandt andre talte Estavana Polman, Lotte Grigel og den kommende FCM-spiller Johanna Ahlm.

De stærke Team Esbjerg-skytter skulle dog også passere FCM-målmanden Sabine Englert, der regnes som den stærkeste i Boxer Dameligaen.

Det lykkedes også for FCM-forsvaret at holde Esbjerg-skytterne godt nede i begge halvlege.

I pausen varmede FCM-profilen Line Jørgensen op på en kondicykel, efter at hun ikke havde været i aktion i de første 30 minutter.

Den kommende CSM Bukarest-spiller kom på banen i anden halvleg, selvom hendes knæ ikke er helt i orden.

Det gav yderligere tyngde i hjemmeholdets forsvar, og til sidst havde gæsternes offensivspillere meget svært ved at finde hullerne til at komme til afslutning.

FCM førte 21-18 otte minutter før tid, hvor gæsternes Rikke Zachariassen blev smidt ud efter at have pådraget sig sin tredje tominutters udvisning.

Forseelsen så ikke særligt voldsom ud, eftersom FCM-playmaker Nycke Groot selv gled i et gennembrud, men Zachariassen røg altså ud.

To et halvt minut før tid førte FCM 23-19, men gæsterne slog til i slutfasen med tre scoringer.

Nycke Groot og Stine Jørgensen scorede begge seks gange for FCM, mens Estavana Polman lavede seks mål for Team Esbjerg.

Returkampen i Esbjerg bliver spillet lørdag den 23. maj.