FCM tog guld for anden gang på tre år

25/05/2013 00:50

BNB

Nyheder
Dermed gik guldmedaljerne for anden gang på tre år til midtjyderne, hvis ene moderklub, Ikast, også har taget guldet en enkelt gang. Det var i 1998.I fredagens finale havde FCM Håndbold på forhånd en føring på 27-23 fra den første kamp i Holstebro, og med den sejr i ryggen var guldmedaljerne faktisk aldrig for alvor i fare.Stillingen ved pausen var 11-11, og i starten af anden halvleg fortsatte de to hold med at følges ad.Men efter 15-15 lykkedes det hjemmeholdet at trække fra til stillingen 19-16, og det gjorde situationen desperat for Team Tvis Holstebro.Gæsterne fik et lille håb, da det lykkedes at reducere til 19-20, men herefter løb værterne igen fra dem, og til sidst var det altså kun et spørgsmål om sejrens størrelse.Team Tvis Holstebro måtte nøjes med sølvet, men det er også første gang, vestjyderne får medaljer, og desuden bød sæsonen på triumf i EHF Cup'en med finalesejr over franske Metz. - Jeg er glad, sindssygt lettet og pivstolt. Vi har et stærkt kollektiv, sagde FCMs Louise Spellerberg Svalastog til TV2/Sporten efter kampen.FCM har også vundet pokal-turneringen i denne sæson, så holdet har virkelig sat sig på den danske håndboldtrone.-  Jeg har heldigvis ikke døjet med ret mange skader  og så kroner jeg det med en guldmedalje. Jeg er meget glad for denne sæson, sagde FCMs Lærke Møller.- Vi kom med alt, hvad vi havde. Vi havde flere skader, og med fuldt hold kunne vi måske have presset dem mere. Men denne sæson har alligevel været fantastisk for os med Europa Cup-guld og denne sølvmedalje, sagde Louise Burgaard, som forlader Team Tvis Holstebro til fordel for Viborg HK efter denne sæson.- Det har været to fantastiske år. Jeg har gennemgået en fantastisk udvikling, og jeg vil altid have et godt forhold til Team Tvis Holstebro.

Mest læste i dag

Dermed gik guldmedaljerne for anden gang på tre år til midtjyderne, hvis ene moderklub, Ikast, også har taget guldet en enkelt gang. Det var i 1998.

I fredagens finale havde FCM Håndbold på forhånd en føring på 27-23 fra den første kamp i Holstebro, og med den sejr i ryggen var guldmedaljerne faktisk aldrig for alvor i fare.

Stillingen ved pausen var 11-11, og i starten af anden halvleg fortsatte de to hold med at følges ad.

Men efter 15-15 lykkedes det hjemmeholdet at trække fra til stillingen 19-16, og det gjorde situationen desperat for Team Tvis Holstebro.

Gæsterne fik et lille håb, da det lykkedes at reducere til 19-20, men herefter løb værterne igen fra dem, og til sidst var det altså kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Team Tvis Holstebro måtte nøjes med sølvet, men det er også første gang, vestjyderne får medaljer, og desuden bød sæsonen på triumf i EHF Cup'en med finalesejr over franske Metz. 

- Jeg er glad, sindssygt lettet og pivstolt. Vi har et stærkt kollektiv, sagde FCMs Louise Spellerberg Svalastog til TV2/Sporten efter kampen.

FCM har også vundet pokal-turneringen i denne sæson, så holdet har virkelig sat sig på den danske håndboldtrone.

-  Jeg har heldigvis ikke døjet med ret mange skader  og så kroner jeg det med en guldmedalje. Jeg er meget glad for denne sæson, sagde FCMs Lærke Møller.

- Vi kom med alt, hvad vi havde. Vi havde flere skader, og med fuldt hold kunne vi måske have presset dem mere. Men denne sæson har alligevel været fantastisk for os med Europa Cup-guld og denne sølvmedalje, sagde Louise Burgaard, som forlader Team Tvis Holstebro til fordel for Viborg HK efter denne sæson.

- Det har været to fantastiske år. Jeg har gennemgået en fantastisk udvikling, og jeg vil altid have et godt forhold til Team Tvis Holstebro.