FCN-ejer efter dom: Glad og lettet

Ejeren af superligaklubben FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, erklærer sig tilfreds med, at han slipper med at betale et ekstrabeløb på 2,5 millioner kroner for købet af selskabet bag klubben tilbage i 2008.

Østre Landsret har fredag slået fast, at købsprisen på 500.000 kroner var for lav, da Allan K. Pedersen overførte selskabet bag fodboldklubben fra et holdingselskab, som siden gik konkurs, til KAP Holding, som han står som ejer af.

Men landsretten mener ikke, at handlen skal gå tilbage, og FC Nordsjælland er derfor fortsat i Allan K. Pedersens hænder.

- Jeg er naturligvis glad for, at sagen nu er slut, og at den er faldet ud, som den er, siger Allan K. Pedersen i en pressemeddelelse.

- Det er et større sagskompleks og i forhold til omfanget af forretningen og de store advokatomkostninger, der er brugt på sagen ikke mindst af konkursboet, er der reelt tale om en mindre justering af salgsprisen.

Retten vurderede, at FC Nordsjælland Holdings reelle værdi i 2008 var tre millioner kroner, og det er altså forskellen på købspris og værdi, som Allan K. Pedersen nu skal udligne med ekstrabetalingen.

- Afgørelsen betyder, at der skal betales et mindre ekstrabeløb for klubben, men omvendt er sagen for mit vedkommende nu overstået, og efter fem år slipper jeg nu endelig for at bruge mere tid og energi på den historie.

- Jeg synes ikke, man kan tale om en sejr eller et nederlag. Det er en afgørelse i en sag, der har været blæst voldsomt op og altså ender med en frifindelse og en justering af prisen, der er relativt lille i forhold til det, der oprindeligt er betalt.

- På den måde er det en god dag, og vi kan nu lukke sagen og komme videre, lyder det fra Allan K. Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip