FCN kan skimte EL-gruppespillet

De havde ikke vundet en europæisk kamp siden 2008. I hele 14 kampe i de to europæiske turneringer har FC Nordsjælland ikke formået at sejre, og det skete heller ikke i 15.forsøg.

FCN spillede torsdag aften 1-1 på udebane i den første playoff-kamp til gruppespillet i Europa League mod det svenske mesterhold Elfsborg. På trods af at det ikke blev til en sejr, sikrede FCN sig et fint udgangspunkt inden returkampen på hjemmebane på torsdag i næste uge. 

Det lignede ellers i store dele af kampen en FCN-sejr, der førte 1-0, indtil et kvarter før tid, da svenskerne udlignede ved Johan Larsson. For FCN spillede disciplineret, var godt organiseret og virkede i det hele taget opsatte på at vise, at den dårlige sæsonstart ikke skulle tages med i Europa. 

På kunststof-banen i Borås var der efter gode opspil adskillige anslag til chancer for danskerne i første halvleg, men man formåede trods de fine takter i spillet ikke at gøre angrebene helt færdige. 

Det skete dog helt fortjent mod et tamt svensk hold efter 35 minutters spil. Morten Nordstrand udnyttede et godt opspil, hvor Martin Vingaard med et indlæg fandt Michael Jakobsen i venstre side af svenskerens målfelt. Jakobsen heade bolden videre til Nordstrand, der fra en svær vinkel kunne skovle bolden i mål til sit fjerde mål i tre kampe.

Mens FCN kontrollerede første halvleg, var det noget anderledes i de sidste 45 minutter. FCN virkede tilfredse med stillingen, og svenskerne overtog mere af mere af spillet. Udligningen kom 16 minutter før tid, hvor bolden rullede helt ude fra venstresiden mod højre side af banen, hvor Mtiliga i sin markering var forskubbet ind mod midten.

Det gav plads til Elfsborgs storspillende Johan Larsson, der med et fladt skud - bolden snittede Mtiliga ind mod målet - passerede Martin Hansen i FCNs mål. Derefter sad svenskerne på alt spillet og alle chancer, de jagtede intenst sejrsmålet og burde nok have scoret, blandt andet ved et skud på overliggeren fra Johan Larsson ét minut før tid.

Danskerne holdt dog stand og kunne nok bedst være tilfreds med resultatet set i lyset af Elfsborgs massive pres i det sidste kvarter af kampen. Dermed fik FCN trods alt et overkommeligt udgangspunkt inden returopgøret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip