FCN på vigtig Europa League-mission

Det lykkedes ikke med Champions League. Så nu skal FC Nordsjælland forsøge at spille sig i Europa Leagues gruppespil, og den eneste forhindring til at opnå det er svenske Elfsborg, som FCN møder torsdag i Sverige i den første af to play off-kampe.

- Vi skal skaffe os et godt udgangspunkt, siger cheftræner Kasper Hjulmand på klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Vi står foran to vigtige kampe mod Elfsborg, og vi skal torsdag skaffe os et godt udgangspunkt i den første. Vi er meget opsatte på at jagte billet til det europæiske gruppespil. Det betyder så meget for både klubben og holdet. Seks europæiske kampe mere over efteråret er virkelig en gulerod for os, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, siger Hjulmand.

FCN kender de forsvarende svenske mestre, som nordsjællænderne har mødt et par gange i testkampe.

- Det gælder først og fremmest om at skaffe et godt udgangspunkt mod et godt hold med en god træner. Vi har mødt Elfborg to gange i træningskampe, sidste gang i februar, og vi ved, at det er et godt organiseret hold. De er svenske mestre, de er systematiske og har en god fysik og energi, siger Hjulmand.

FCN-spillerne, der spiller på kunstgræs hjemme på Farum Park, kan se frem til en udebane, Borås Arena, der også er belagt med kunstgræs.

- Elfsborg er altid stærk på hjemmebane, hvor holdet henter mange point, så det er et svært sted at spille. Men jeg ser også gode muligheder for os, hvis vi spiller op til vores bedste, siger Kasper Hjulmand.

Elfsborg, der har den tidligere FCN-spiller Mikkel Beckmann i truppen, nåede ikke CL-gruppespillet, da svenskerne blev stækket af Celtic med samlet 0-1, mens FCN røg ud af CL-kvalifikationen med et samlet nederlag på 0-6 til russiske Zenit Skt. Petersburg.

 

 

 

 

Dagens Gossip