FCN satser på at overraske Zenit

FC Nordsjælland satser på at komme i et europæisk gruppespil i efteråret. Og selv om det bliver svært, så er drømmen om Champions League ikke slukket med sidste uges 0-1-nederlag til Zenit St. Petersborg.

I aften venter returkampen i Rusland, og FCN-træner Kasper Hjulmand har ikke opgivet at lave sensationen.

- Jeg glæder mig da til kampen. Det er en gylden mulighed for at se, om vi kan lave en overraskelse.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er blevet nemmere efter den første kamp, fordi de er meget stærke hjemme, og de føler sig formentlig endnu bedre til rette end på Farum Park.

- Rent objektivt er det en svær opgave, men vi har før lavet resultater i svære kampe, minder Hjulmand om.

- Zenit er topfavoritter, og vi er bigtime underdogs, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at spille en god kamp og forhåbentlig præstere en overraskelse, siger han.

Hvis FCN skulle vinde sammenlagt over Zenit, så venter yderligere to kampe mod en svær modstander i den afgørende playoff-runde om at komme i Champions Leagues gruppespil.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få flere europæiske kampe ind på klubbens konto.

- Det er nogle fantastiske kampe for spillerne og hele holdet at være en del af, så vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at komme i et europæisk gruppespil. Det skal der ikke herske tvivl om, siger Hjulmand.

Taber FCN, kan holdet se frem til at spille to afgørende kampe om at komme i gruppespillet i Europa League.

- Vi kan ikke komme uden om, at Zenit er et top-to-hold i Rusland. CSKA Moskva er lige gået forbi dem i denne sæson, men ellers har Zenit vundet mesterskabet eller blevet nummer to.

- De har før vundet Europa League, de har spillet i Champions League og lavet gode resultater. Og deres offensiv er helt uhyggelig.

- Deres defensiv lider de lidt under, men de har lige købt en ny back. Men man kan sige, at deres offensiv er stærkere end deres defensiv, vurderer Hjulmand.

Han fremhæver Zenits offensive stjerner Axel Witsel, Hulk, Andrei Arshavin, Viktor Fayzulin, Danny og Alexander Kerzhakov.

- Deres organisation er knapt så organiseret, som det vi mødte hos Shakhtar Donetsk sidste år eller hos CSKA på La Manga i år.

- Men deres individuelle kvaliteter er uhyggelige. Det, de offensive spillere kan gøre ud af ingenting, er rigtigt stærkt.

- Derfor skal vi være ufatteligt stærke i kollektivet, og vi skal have nogle positioner på banen, som kan forvirre dem. Det er det, vi altid forsøger. At spille skævt mod nogen, som har bedre spillere end os, forklarer Hjulmand.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip