FDM: Få tjekket slutsedlen inden køb af campingvogn

Snart viser kalenderen forår, og rigtig mange campister glæder sig til at rykke ud på de danske og udenlandske campingpladser. For nogle starter campingsæsonen endda med køb af en ny eller brugt campingvogn.

For at det skal blive en positiv oplevelse, råder FDM til, at man giver sig tid til at læse slutsedlen, inden man skriver under, og eventuelt også får FDM til at gå slutsedlen igennem, inden der handles.

Hos FDMs rådgivning ser man jævnligt slutsedler, der mangler relevante oplysninger, eller i værste fald indeholder ulovlige vilkår. Derfor øger FDM nu sit fokus på kontrol af slutsedler ved køb af campingvogn.

- Vi modtager en del henvendelser fra medlemmer, der har fået problemer efter deres køb af campingvogn, hvor problemerne skyldes fejl eller mangler i selve aftalegrundlaget – dvs. slutsedlen. Derfor tilbyder vi, at gennemgå slutsedlen for FDMs medlemmer. Vi tjekker bl.a., om slutsedlen er korrekt udfyldt, om sælger giver tilstrækkelige og præcise oplysninger om vognen, og om vilkårene for købet i øvrigt er rimelige og lovlige. Alt dette er vigtigt for at undgå, at køber bliver skuffet eller snydt, siger advokat i FDMs juridiske rådgivning, Casper Schad.

Det er blandt andet vigtigt, at campingvognens præcise vægt er angivet i slutsedlen, eller at der følger en vedlagt vejeseddel af nyere dato med. Alt for mange sager handler nemlig om, at vognen viser sig at veje meget mere, end køber regnede med. Og det kan få store konsekvenser, hvis bilen ikke må trække den, eller det kræver andet kørekort.

- En anden ting, som vi er meget opmærksomme på i vores gennemgang af slutsedler, er, om sælger har indført forbehold i slutsedlen. Det kan være ved vilkår som ’købt som beset’, eller ’uden reklamationsret’. Den slags generelle forbehold er ugyldige, og må ikke begrænse forbrugerens ret til at reklamere efter købeloven. På det punkt er købeloven nemlig ufravigelig, siger Casper Schad.

Kontrol af slutseddel, både i forbindelse med køb af campingvogn og bil, er en del af medlemsskabet hos FDM. FDMs rådgivning tilbyder at gennemgå slutsedlen, før der skrives under.

Vælger man derimod at skrive under, skal man huske at gøre det med forbehold for FDMs godkendelse. På den måde kan købet fortrydes, hvis FDM efterfølgende fraråder handlen.

Man kan læse mere om køb af campingvogn i februar-udgaven af Motor eller på camping.fdm.dk/slutseddel-til-campingvogn.

 

Dagens Gossip