FDM: Se Bonds bedste biler

Aston Martin DB5 og Lotus Esprit er i en klasse for sig, når det gælder Bond-biler, fastslår MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Flotte biler fylder meget i James Bonds univers, også i den nyeste Bond-film ”Skyfall”, der fylder de danske biografer netop nu. Men to af de mange biler, som Agent 007 har kørt i de seneste 50 år, skiller sig for alvor ud: Aston Martin DB5 og Lotus Esprit, skriver MotorClassic.

- En ægte James Bond-bil skal være meget mere end blot en bil. Stilen og eksklusiviteten skal også følge med, og Aston Martin DB5 og Lotus Esprit er simpelthen Bond-bilerne par excellence, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Aston Martin DB5 debuterede som James Bond-bil i ”Goldfinger” fra 1964, mens Lotus Esprit i 1977 kørte ind på 007-filmlærredet i ”Spionen der elskede mig”.

I det nye nummer giver MotorClassic svaret på, om DB5 eller Esprit er den bedste 007-bil nogensinde.

- Der er ingen tvivl om, at vi her har at gøre med to meget fascinerende, men også meget forskellige biler, fastslår Bo Christian Koch.

Som et lille kuriosum har MotorClassic også kåret de ringeste 007-biler nogensinde, og den liste omfatter alt fra obskure amerikanere over Citroën 2CV til en gammel russisk kampvogn.

 

Dagens Gossip