FE: Loven har forhindret overvågning af Syrien-krigere

Forsvarets Efterretningstjeneste har ikke kunne foretage den ønskede overvågning af danske Syrien-krigere på grund af den nuværende lovgivning.

Det fortæller chef for efterretningstjenesten, Thomas Ahrenkiel, i et interview med Ritzau.

Spørgsmål: Har I stået i situationer, hvor I har haft formodninger om, at danskere i udlandet var i gang med at planlægge terror, hvor I ikke har kunnet aflytte på grund af den nuværende lov?

- Ja, det er situationen. Det oplever vi, bekræfter Thomas Ahrenkiel og uddyber erfaringerne:

- Helt konkret har vi oplevet det i forhold til de udrejste til Syrien, hvoraf størstedelen kæmper med terrororganisationen ISIL (Islamisk Stat, red.) og indgår i den gruppe.

- Der har vi ikke mulighed for at målrette vores indhentning mod dem, medmindre PET har været i stand til at få en retskendelse på den pågældende, og derefter anmoder os om at lave den indhentning. Det er kun i få tilfælde, at det har været muligt.

Regeringen har torsdag fremlagt en ny antiterrorpakke, som åbner for, at efterretningstjenesten fremover kan lave målrettede overvågning af danske statsborgere i udlandet uden en forudgående dommerkendelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip