Februar begynder med snevejr og frostkolde nætter

Der skal formentlig både skrabes sne i indkørslen og fjernes is fra forruden af bilen de kommende dage.

Det vinterlige vejr med kulde og sne holder nemlig ved i nogle dage endnu, indtil der senere på ugen kan komme lidt mere varme på, uden at frostgraderne om natten dog forlader os.

Faktisk kan netop nætterne gå hen og blive endnu koldere, mens termometeret i dagtimerne ventes at ryge over frysepunktet fra torsdag.

- Ugen begynder vinterligt med sne af og til og temperaturer omkring frysepunktet om dagen og ned til fem-otte graders frost om natten, fortæller Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Men midt på ugen klarer det lidt op i vejret, så der kommer lidt sol om dagen, og det bliver lidt koldere om natten. Enkelte nætter kan vi måske komme ned på 10 graders frost, siger han.

Ifølge prognoserne vil det meste af landet mandag blive ramt af snebyger. Der vil dog ikke være tale om bunkevis af sne - lokalt kan der falde op til fem centimeter.

Tirsdag og onsdag byder også på sne i store dele af landet.

- Den vestlige del af Jylland får nok ikke særlig meget sne. I resten af landet vil der være perioder med sne, men ikke i store mængder, siger Thyge Rasmussen.

Fredag er der dog tendens til et vejrskifte.

- Vinden slår om. Det giver lunere luft til os, så det ser ud til, at fredag og lørdag bliver med temperaturer ved den jyske vestkyst på op til mellem fem og syv grader. Det er noget ganske andet vejr, konstaterer Thyge Rasmussen og tilføjer, at det er usikkert, om de varmere temperaturer bider sig fast, eller om de bare er forbigående.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip