Fed juletid: Vi drikker hver en halv liter piskefløde i december

Hvor meget fløde indtager du i løbet af december?

Nu kan du jo selv vurdere, om du bruger mere eller mindre end andre. En ny undersøgelse viser nemlig, at vi i gennemsnit indtager en halv liter piskefløde i løbet af december.

Netop op mod jul eksploderer salget af piskefløde nemlig, og vi bruger den jo til risalamanden, sovsen og den irske kaffe.

Salget af piskefløde fordobles faktisk i december sammenlignet med resten af året. Det viser en opgørelse fra Arla på baggrund af tal fra analysevirksomheden Nielsen.

Med andre ord indtager den gennemsnitlige dansker en halv liter 38 %-piskefløde i løbet af december. Og tallene bekræfter også, at julehyggen ikke er på skrump – tværtimod har salget af piskefløde været let stigende siden 2009.

- Når danskerne bruger timer i køkkenet på at lave risalamande og brun sovs, er fokus frem for alt på den gode smag. Holdningen hos mange er, at hvis den slags skal gøres fedtfattigt, kan man næsten lige så godt lade være, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken.

Årets absolut største dag for piskefløden er 22. december, hvor salget i Danmark topper. Samtidig viser søgningerne på Karolines Køkkens opskrifter på Arla.dk, at de flødeholdige opskrifter topper hitlisten i december måned.

Og når vi når til juleaftensdag, er det ikke overraskende risalamande, som plejer at indtage listens førsteplads.

- Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi tillader os selv lidt ekstra forkælelse i højtiderne og bruger fløde eller smør i madlavningen – på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade, siger Tove Færch, der i øvrigt har tænkt sig at spadsere en tur i skoven i pauserne mellem de kommende dages gode julemad for at komme den halve liter piskefløde til livs – og opfordrer danskerne til at gøre det samme.

 

Dagens Gossip