Federer på vej ud af det gode selskab

Der er stadig få, der kan orkestrere en tenniskamp som Roger Federer. Men den 32-årige schweizer med 17 Grand Slam-titler på cv'et er pludselig havnet i fare for at ryge ud af det gode selskab og misse kvalifikationen til sæsonfinalen i London i november.

Federer har været en fast nydelse i sæsonfinalen for de otte bedste mandlige tennisspillere lige siden 2002. Seks gange har den elegante spiller vundet turneringen som kroning på en fremragende sæson.

Men schweizeren ligger efter sin tidlige exit efter overraskende nederlag til spanske Tommy Robredo i US Opens fjerde runde kun nummer syv på ranglisten i forhold til sæsonfinalen.

Han er nu blot 130 point foran landsmanden Stanislas Wawrinka, der imponerede i US Open ved at give alvorlig modstand til verdensetteren Novak Djokovic i semifinalen. Men også en anden slagen semifinalist i form af franske Richard Gasquet presser på bagfra.

Stanislas Wawrinka og Richar Gasquet kan rykke forbi Roger Federer, når de senere på måneden deltager i henholdsvis Malaysian Open og Thailand Open.

Roger Federer har ikke spilletid på programmet før Shanghai Masters i begyndelsen af oktober. Sæsonfinalerne i London indledes den 4. november.

 

Dagens Gossip