Fejl i hver anden årsopgørelse

Skat har fundet fejl i 52 procent af de omkring 1800 kontrollerede årsopgørelser, hvor de undersøgte fradragsfelter var anvendt.

Det har ført til, at Skat har rettet fradrag for over 67 millioner kroner, oplyser Skat.

De mange fejl har givet Skat mere blod på tanden. Med erfaringerne fra det netop afsluttede projekt starter Skat et nyt projekt.

Ud over at give skattemyndighederne mere viden om adfærden på området skal det sænke antallet af forkerte fradrag.

- Vi intensiverer kontrollen på de mest fejlbehæftede områder, samtidig med at vi iværksætter en informationskampagne, så vi kan højne kendskabet til, hvad der er fradragsberettiget, forklarer Mogens Pedersen, underdirektør i Skat.

Projektet løber foreløbig et halvt år ind i 2014. Skat forventer at have reguleret for mere end 100 millioner kroner, når projektet er afsluttet.

Skat oplyser dog, at der generelt er meget få fejl i de 4,2 millioner årlige danske årsopgørelser. Skat målretter derfor løbende sine ressourcer efter de områder, hvor flest fejl opstår.

Et af de områder er fradraget, og det kan både skyldes manglende viden eller forsøg på snyd.

Det er især fradrag for rejseudgifter, befordring samt øvrige lønmodtagerudgifter, der har været fejl i.

- Vi ser, at folk forsøger sig med at indtaste fradrag, der ikke eksisterer. Det drejer sig især om fradrag for noget, som helt åbenlyst er til privat brug.

- Det kan være tandbørsten, tøj og sko, telefoner og tablets, husleje, medicin, egen bil og pasning af egne børn, siger Mogens Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip