Fejl i lægeregninger koster dyrt

En graviditetsundersøgelse af en mand. En patient, som bliver undersøgt flere gange samme dag.

Det er blot et par eksempler på lægeregninger, som automatisk bliver afvist, når de lander hos regionerne, skriver Jyllands-Posten.

Hvert år får de praktiserende læger 264.228 regninger retur til en værdi af cirka 50 millioner kroner, viser den første landsdækkende opgørelse over afviste lægeregninger fra Danske Regioner.

Selv om fejl for 50 millioner kroner kun udgør cirka én procent af de samlede udgifter til praktiserende læger, betragter Danske Regioner problemet som stort.

- Fordi vi skal sikre, at der ikke udbetales offentlige penge for ydelser, der ikke er leveret, siger Jens Stenbæk (V), der som chefforhandler for regionale arbejdsgivere, som står midt i et opgør med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om en ny overenskomst.

- Samtidig er de afviste regninger kun toppen af toppen af isbjerget, tilføjer han.

På den anden side af bordet understreger formand Henrik Dibbern, PLO, at afviste lægeregninger ikke er ensbetydende med fejl eller fusk.

- De afviste regninger udgør en meget lille del af den samlede volumen, og jeg er ikke sikker på, at regionerne har ret i, at de ville blive rige af mere kontrol og en anden form for afregning.

- Det er lige så sandsynligt, at det er lægerne, som bliver rigere, siger Henrik Dibbern.

/ritzau/

 

Dagens Gossip