Fejl resulterede i gratis flybilletter

I flere timer torsdag kunne heldige kunder på det det amerikanske luftfartsselskab United Airlines' hjemmeside købe billetter til den nette sum af nul dollar. Da fejlen blev opdaget af luftfartsselskabet blev salget fra siden midlertidigt lukket, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Nu forsøger United Airlines både at få overblik over, hvor mange billetter der er blevet solgt til fejlpris og hvordan det skal adressere problemet. Spørgsmålet er, om United kan annullere billetterne eller om det vil finde en anden løsning. Eneste melding fra United er indtil videre, at luftfartsselskabet forsøger at finde en »ærbar« udgang på sagen.

De kunder, der har købt nul-dollar-billetterne skal dog ikke sætte næsen op efter helt gratis flyvninger. Lige meget hvilken løsning, United vælger, slipper passagerer nemlig ikke uden om de gebyrer, det skal afkræve passagerer som led i de skærpede sikkerhedsforanstaltninger, der blev indført som konsekvens af terrorangrebet 11. september 2001. Gebyret ligger angiveligt på mellem 2,5 og 10 dollar - eller 15 og 55 kroner.

Det er ikke første gang, at United Airlines er ramt af problemer i billetsalgssystemet. Siden 2012 har der ifølge Bloomberg være fire episoder, hvor United Airlines havde problemer på den front.

 

Dagens Gossip