Fejr nytår i Thailand på en anderledes måde

I Thailand fejrer man Songkran, det traditionelle thailandske nytår, fra 13.- 15. april, og fejringen af nytår er en af landets mest imødesete årlige begivenheder.

Hotelbookingsiden Agoda.com giver her et indblik i, hvad der gør den største festival i Thailand til en begivenhed der er værd at opleve på egen hånd.

Songkrans oprindelse går flere hundrede år tilbage og er baseret på Solkalenderen, hvor april markerede slutningen på den tørre sæson. Familier mødtes ofte ved templer for at fejre et succesfuldt år og bede for, at det kommende år ville blive endnu bedre.

Det var også et tidspunkt til på symbolsk vis at vaske billeder af Buddha med duftende vand, der blev hældt ud over hænderne på ældre familiemedlemmer som en velsignelse. Det skadede heller ikke eftersom april er den varmeste tid på året, så at blive overhældt med køligt vand var en kærkommen handling.

Hvad der startede som en diskret og beskeden festlighed har efterhånden udviklet sig til en begivenhed der fylder gaderne i de fleste store thailandske byer.

At bruge tid sammen med familien og besøge lykkebringende templer er stadig en vigtig del af begivenheden for de fleste thailændere, men interessante gadefester og vilde vandkampe med tusindvis af festdeltagere er blevet til den mest synlige del af festligheden.

Besøgende der er på ferie i Thailand er velkomne til at deltage i løjerne, men man skal forberede sig på at blive både våd og beskidt – de personer der går midt i eller i nærheden af et festområde skal være heldige, hvis de vil forblive tørre.

Udover risikoen for at blive våd så gnider thailænderne også hvidt pulver på andre personers kinder og i deres hår, mens de siger “Sawa Dee Pee Mai!” (Godt nytår!) inden de fortsætter til den næste person.

Når man rammes af en stråle vand eller får pulver gnedet i sit hår er det bare med at se det som en sjov del af festligheden og en velsignelse for det nye år.

 

Dagens Gossip