Fem-årig dreng sendt hjem første skoledag - hans hår var for langt

Lille Malachi Wilson havde glædet sig til at starte i børnehaveklasse. Men da dagen endelig kom, blev den fem-årige dreng svært skuffet.

I samme øjeblik, som han dukkede op i skolen i Seminole i Texas, vurderede de, at hans hår var alt for langt - og så sendte de ham hjem.

Det skriver CBS.

Den fem-årige dreng er en del af Navajo-kulturen, en stamme af indfødte amerikanere, og ifølge hans forældre, er det imod deres religion at klippe håret.

Ifølge talspersoner fra det taxanske skoledistrikt, fulgte skolen faktisk bare normal procedure, indtil de fik dokumentation fra forældrene om, at drengen er indianer. Da de havde modtaget de papirer, fik lille Malachi Wilson alligevel lov til at gå i skole.

Men selvom han går i skole nu, så er den første dag i børnehaveklassen ikke noget, man kan få tilbage igen, mener Malachi Wilsons mor, April:

- Malachi har været spændt på at starte i skole hele sommeren. Efter vi havde indskrevet ham, var han spændt. Hver dag spurgte han: “mor, skal vi i skole nu?”

- Det gjorde ondt i mit hjerte - for hvordan forklarer man en fem-årig, at han bliver afvist på grund af det, han tror på - på grund af religion. På grund af noget, der er en del af ham. Hvordan forklarer man ham det? Spørger April Wilson.

Hun overvejer nu at pudse en advokat på sin søns skole.

 

Dagens Gossip