Fem børnehuse skal støtte udsatte børn

Blandt de instanser, der skal samles, er politi, psykolog- og lægehjælp.

»Børnehusene har et særligt fokus på de sager, hvor der er tale om overgreb eller mistanke om det. Og der har man ud fra erfaringer fra blandt andet Sverige og Island kunnet se, at det er langt mere skånsomt for barnet, når alle fagfolkene er samlet et sted, frem for at barnet skal rundt til alle instanserne,« siger socialrådgiver i Red Barnet Gitte Jakobsen.

Børnehusene har længe været efterspurgt af blandt andre Red Barnet, der har set på de erfaringer, man har gjort sig i Sverige, Island og Grønland. Derfor mener man også, at det er på tide, at børnehusene begynder at blive en fast del af Danmark.

»Vi har set mange gode erfaringer med børnehusene. Det er noget, som vi ved er rigtig godt for børnene, og derfor har vi en klar forventning om, at børnehusene vil betyde, at de her traumatiserede børn vil få en langt mere skånsom behandling,« siger Gitte Jakobsen.

De fem børnehuse er finansieret gennem satspuljen 2013. Gennem satspuljeaftalen har kommunerne været forpligtet til at oprette børnehusene til overgrebssager mod børn.

De fem nye børnehuse åbner i Odense torsdag, i Næstved 30. september, mens Aalborg, Aarhus og København åbner børnehusene 1. oktober.

 

Dagens Gossip