Fem danske ambulancer er på vej til Syrien

Utallige mennesker lider under den blodige borgerkrig i Syrien, hvor præsident Assads styrker og oprørere har kæmpet mod hinanden i halvandet år.

Den danske forening Viden om Islam på Gadeplan vil hjælpe, og med deres seneste initiativ kan de nu sende fem ambulancer til Aleppo, hvor kampene især er slemme.

- De skal ned og fordeles på de forskellige hospitaler, hvor de forhåbentligt skal være med til at redde nogle liv. Vi ser billeder af folk, der bliver transporteret bag på en varevogn eller lignende over til hospitalerne, siger Alexander Chebil, der er bestyrelsesmedlem i foreningen.

En af ambulancer er betalt for af en privat organisation, der ønskede at hjælpe, men resten af pengene kommer fra helt almindelige privatpersoner.

- Det er kommet bag på os, at det er gået så hurtigt. Det har været mund til mund, og så er det spredt på nettet, fortæller Alexander Chebil, der siger, at indsamlingen generelt har været langt over deres forventninger.

Det startede nemlig ikke med ambulancerene. Den 10. september kom det første projekt til hjælp for syrerne på gaden.

Her stillede Viden om Islam på Gadeplan en container op på Nørrebro i København og opfordrede folk til at donere varmt tøj til de syriske flygtninge i Jordan.

Den container var fyldt til randen i løbet af halvanden dag. Halvanden uge efter var syv containere blevet fyldt op med tøj i København, Odense og Aarhus.

Herefter fik foreningen blod på tanden og besluttede sig for at samle penge ind til ambulancerne. Det blev offentliggjort den 23. september, og det er helt overvældende, at man nu en måned efter har ambulancerne, der har kostet 25.000 kronet stykket, siger Alexander Chebil.

- Vi har en teori om, at fordi folk i starten kunne komme fysisk ned og donere til containeren, så er det nemmere at sætte sig ind i også at skulle donere nogle penge til projektet.

Der går dog lige lidt endnu, inden ambulancerne fysisk rammer Syrien.

- Vi skal have dem rengjort, fyldt op og så skal vi have skrabe nogle penge ind til at transportere dem derned, siger Chebil.

Derfor kan du også stadig donere til projektet. Hvis der stadig er stor interesse, er planen, at samle ind til fem ambulancer mere.

 

Dagens Gossip