Fem dræbt af bombe ved ministerium i Kabul

Mindst fem mennesker blev dræbt og 42 andre såret, da en bombe eksploderede på en parkeringsplads ved justitsministeriet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Eksplosionen skete, netop som de ansatte havde fri og var på vej ud af ministeriet.

Taliban har taget skylden for angrebet og truer med at dræbe flere "slaver" blandt dommere og anklagere, skriver gruppen i en meddelelse.

Taliban har allerede to gange tidligere i denne måned angrebet ansatte i det afghanske retsvæsen.

Landets viceindenrigsminister bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at fire mænd og en kvinde er dræbt.

- Liget af en af de dræbte er sprængt i stykker, så vi kan ikke bekræfte, om han var selvmordsbombemanden, siger viceindenrigsministeren, Mohammad Ayoub Salangi.

En politikilde siger til Reuters, at en bil fyldt med sprængstoffer eksploderede sidst på eftermiddagen, men han har ikke umiddelbart yderligere oplysninger.

Mohammad Ismail Kawusi, der er talsmand for det afghanske sundhedsministerium, siger til AFP, at tre forskellige hospitaler har modtaget 53 sårede. Antallet kan stige, tilføjer han.

- Vi får flere ind hvert minut, siger talsmanden.

Det er det femte større angreb i Kabul i løbet af de seneste to uger og det tredje, der rammer ansatte inden for retsvæsnet.

I slutningen af sidste måned indledte Taliban en offensiv. Siden da har Afghanistan oplevet en stigning i antallet af angreb mod regeringsbygninger og udenlandske mål.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip