Fem gidsler frigivet fra indkøbscenter i Nairobi

Westgate blev lørdag ved middagstid angrebet af bevæbnede gerningsmænd, der nåede at dræbe mindst 39 og såre omkring 150, inden gerningsmændene trak sig tilbage til et supermarked.

Elitestyrker og politibetjente arbejdede natten på at få en afslutning på dagens tragiske begivenheder, som kostede to franskmænd livet, mens mindst én dansker, fem svenskere og fire nordmænd undslap i god behold.

Mindst to canadiske statsborgere, herunder en diplomat, mistede livet i angrebet, oplyste Canadas premierminister, Stephen Harper, ifølge CBC News.

Flere amerikanere var blandt de sårede. Der var »uden tvivl« også briter fanget i centeret, oplyste den britiske udenrigsminister, William Hague.

Det var natten til søndag uklart, hvor mange gidsler der endnu var i centeret, og hvor mange mennesker, der fortsat skjulte sig for gerningsmændene derinde.

»Vi vil befri alle derinde og stoppe dette, men vi kan naturligvis ikke give andre detaljer om operationen, end at alt, vi kan gøre, bliver gjort,« sagde en politibetjent på stedet til nyhedsbureauet AFP.

Flere medier rapporterer, at der natten til søndag var op mod 20 gerningsmænd i centeret, der tidligere på dagen blev angrebet fra flere sider.

»De kastede granater, som man kaster majs til kyllinger,« sagde den kenyanske mand Karani Nyemo, der var på vej til sin bil med sine to døtre, da centeret blev angrebet. En af granaterne landede lige ved siden af hans bil, men den sprængte ikke.

Terrorgruppen al-Shabaab, der er knyttet til al-Qaeda, tog på det sociale medie Twitter ansvaret for angrebet, hvorefter gruppens officielle Twitter-konto blev suspenderet.

De dræbte er i alderen fra to til 78 år.

 

Dagens Gossip