Fem kommuner skal sikre bedre tilsyn med børn

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har onsdag valgt fem kommuner, som fremover skal varetage opgaven med at sikre en bedre indsats over anbragte børn og udsatte voksne.

Det er kommunerne Frederiksberg, Holbæk, Faaborg-Midtfyn, Silkeborg og Hjørring, der er udpeget som tilsynskommuner.

Reformen betyder, at tilsynsopgaven bliver flyttet fra de 98 kommuner til fem tilsynsenheder i fem kommuner.

- Kvaliteten af de sociale tilbud er af helt afgørende betydning for de børn, unge og voksne, der bor der. Vi har stillet for få og for uklare krav til tilbuddene, og vi har været for dårlige til at sikre, at kvaliteten har været i orden.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at kommunerne har ønsket at tage ansvaret på sig, og at vi nu kan lægge opgaven med godkendelse og tilsyn i hænderne på fem stærke faglige socialtilsyn, siger Karen Hækkerup.

Regeringen indgik i oktober 2012 aftale med Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om at sikre en bedre indsats og højere kvalitet i de sociale døgntilbud, hvor udsatte borgere bor.

Som en del af aftalen indgår det, at de valgte tilsynskommuner ikke må føre tilsyn med tilbuddene beliggende i egen kommune.

Derfor placeres Socialtilsyn Hovedstaden placeres i Frederiksberg Kommune, Socialtilsyn Øst placeres i Holbæk Kommune, Socialtilsyn Syd placeres i Faaborg-Midtfyn Kommune, Socialtilsyn Midt placeres i Silkeborg Kommune og Socialtilsyn Nord placeres i Hjørring Kommune.

Lovforslaget om tilsynsreformen, hvor også de fem tilsynskommuner indgår, bliver fremsat i Folketinget i marts. Kommunerne overtager opgaven den 1. november 2013.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip