Fem kommuner skal sikre bedre tilsyn med børn

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har onsdag valgt fem kommuner, som fremover skal varetage opgaven med at sikre en bedre indsats over anbragte børn og udsatte voksne.

Det er kommunerne Frederiksberg, Holbæk, Faaborg-Midtfyn, Silkeborg og Hjørring, der er udpeget som tilsynskommuner.

Reformen betyder, at tilsynsopgaven bliver flyttet fra de 98 kommuner til fem tilsynsenheder i fem kommuner.

- Kvaliteten af de sociale tilbud er af helt afgørende betydning for de børn, unge og voksne, der bor der. Vi har stillet for få og for uklare krav til tilbuddene, og vi har været for dårlige til at sikre, at kvaliteten har været i orden.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at kommunerne har ønsket at tage ansvaret på sig, og at vi nu kan lægge opgaven med godkendelse og tilsyn i hænderne på fem stærke faglige socialtilsyn, siger Karen Hækkerup.

Regeringen indgik i oktober 2012 aftale med Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om at sikre en bedre indsats og højere kvalitet i de sociale døgntilbud, hvor udsatte borgere bor.

Som en del af aftalen indgår det, at de valgte tilsynskommuner ikke må føre tilsyn med tilbuddene beliggende i egen kommune.

Derfor placeres Socialtilsyn Hovedstaden placeres i Frederiksberg Kommune, Socialtilsyn Øst placeres i Holbæk Kommune, Socialtilsyn Syd placeres i Faaborg-Midtfyn Kommune, Socialtilsyn Midt placeres i Silkeborg Kommune og Socialtilsyn Nord placeres i Hjørring Kommune.

Lovforslaget om tilsynsreformen, hvor også de fem tilsynskommuner indgår, bliver fremsat i Folketinget i marts. Kommunerne overtager opgaven den 1. november 2013.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip