Fem millioner har købt en iPhone 5

24/09/2012 18:30

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Tre dage.

Så lang tid tog det Apple at sælge fem millioner eksemplarer af firmaets nyeste smartphone, iPhone5. Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

Samtidigt har mere end 100 millioner brugere af iPhone og iPad taget sig den ulejlighed, det har været, at opdatere til Apples nyeste styringssystem, iOS6, som blev frigivet samtidigt med iPhone5.

- Efterspørgslen efter iPhone5 har været utrolig. Vi arbejder hårdt for at få iPhone5 ud til alle de forbrugere, der vil have den, så hurtigt som muligt, siger Apples administrerende direktør, Tim Cook.

Foreløbigt kan iPhone købes i ti lande, blandt andet USA, Australien, Tyskland og Japan.

Natten til fredag slippes den eftertragtede gadget løs på yderligere 22 markeder.

Det gælder blandt andet Danmark, hvor de store teleselskaber allerede har annonceret midnatsåbent, fordi det ventes, at mange entusiaster vil ligge i kø for at være blandt de første til at sikre sig telefonen herhjemme.

En af de nye features i iPhone5, der har en noget større skærm end de tidligere modeller, er, at det nu er muligt at bruge det meget hurtige 4G-net, når man går på Internet via telefonen.

Herhjemme vil 4G-funktionaliteten dog først virke, når Apple får lavet en ny opdatering. Det ventes at tage en til to måneder.

/ritzau/