Fem myter om opladning af din telefon, som er løgn

“Lad altid din telefon løbe helt tør for strøm”.

Det er en af de myter, der er om, hvordan man bedst oplader og får batteritiden til at holde på en smartphone. Men den myte og mange andre er rent opspind.

Det skriver Mashable.com.

Siden har lavet en liste over de fem mest populære myter, som ikke holder.

Læs også: Farlige iPhone opladere tilbagekaldes - tjek om du er berørt her

Myte 1: Hvis du bruger no-brand ladere, ødelægger du batteriet.

Lad være med at købe en billig lader, som ikke er samme mærke som din telefon, lyder myten. Men Lifehacker har lavet et eksperiment, hvor resultatet var, at de måske ikke fungerer helt så godt som de “rigtige” opladere - men de fungerer fint nok.

Myte 2: Du må ikke bruge telefonen, mens den lader op.

Nogle tror, at telefonen kan eksplodere eller give brugeren stød, hvis man bruger den, mens den lader op. Det skete faktisk for en kinesisk kvinde i 2013. Men det var, fordi hun brugte en oplader, som ikke passede til en iPhone. Hvis du bruger en oplader, som er godkendt af producenten af telefonen, sker der ikke noget.

Læs også: Derfor slår dine høretelefoner ALTID knuder i tasken

Myte 3: Hvis du oplader telefonen natten over, dør batteriet.

Din telefon er klogere, end du tror. Når den er fuldt ladet op, ved den, at den skal stoppe med at suge mere strøm til sig. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du altid skal oplade batteriet til 100 procent hver nat. Batteriets levetid bliver længere, hvis du nøjes med at lade din telefon til mellem 40 og 80 procent.

Myte 4: Du behøver aldrig slukke din telefon.

Din Telefon har brug for en pause ind imellem. Mindst en gang om ugen bør du slukke din telefon for at øge batteriets levetid.

Læs også: Ikke så teknisk anlagt? - Her er de nye funktioner til din iPhone

Myte 5: Lad ikke din telefon op før den er helt død.

Det er bedre at lade din telefon op hver dag end at lade den helt op engang imellem. De batterier, som er i Samsung og Apple-produkter er langt bedre, når de er opladet. Hvis du konstant lader dem løbe tør for strøm, bliver de ustabile.

 

Dagens Gossip