Fem politivåben blev affyret ved Krudttønden

Skrevet af admin

18/02/2015

Mest læste i dag

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har inddraget fem politivåben fra skyderiet ved Krudttønden. Der er tale om både danske og svenske våben.

Det oplyser politiklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, til Ritzau. Over for TV2 bekræfter hun onsdag eftermiddag, at der blev skudt med alle fem indbragte våben.

Dermed bekræfter Kirsten Dyrman ifølge TV2, at to svenske livvagter ved Krudttønden affyrede skud mod gerningsmanden.

Ifølge Kirsten Dyrman er der fra skyderiet ved Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev dræbt og tre politifolk såret, sikret seks patronhylstre, som stammer fra politiets tjenesteammunition.

DUP er inddraget i den del af efterforskningen af weekendens terrorangreb, som drejer sig om politiets drab på den formodede gerningsmand.

Loven er sådan skruet sammen, at politiet kun må skyde, når særlige betingelser er opfyldt, og når en person bliver såret eller dræbt af ordensmagten, træder DUP ind for at vurderer, om loven er fulgt.

Ifølge Kirsten Dyrman er det endnu uvist, om den formodede gerningsmand blev ramt under skudvekslingen på Krudttønden.

- Indtil videre har vi ingen indikationer på, at han skulle være blevet ramt, siger hun til Ritzau.

Der har tidligere onsdag været spekulationer fremme om, at gerningsmanden er blevet ramt, men at han ikke blev såret, fordi han var iført skudsikker vest.

Spekulationerne har blandt andet floreret i det svenske medie Sydsvenskan.se. Her er en anonym kilde fra svensk politi citeret for at sige, at en svensk politimand skulle have tømt hele sit magasin mod gerningsmanden.

Når svensk politi har opereret på dansk grund, skyldes det, at man har stået for bevogtningen af Muhammedtegneren Lars Vilks, som deltog ved debatarrangementet på Krudttønden.

Hverken svensk politi eller Københavns Politi vil dog kommentere oplysningerne.

Skyderiet ved Krudttønden fandt sted lørdag ved halvfiretiden. Herefter indledte politiet en menneskejagt i København, men gerningsmanden nåede at slå til endnu en gang, inden han blev dræbt af skud fra politiets aktionsstyrke på Svanevej i nordvestkvarteret.

Det skete ved et-tiden ud for synagogen i Krystalgade, hvor 37-årige Dan Uzan blev skudt og dræbt. To politifolk blev såret ved den lejlighed.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi er i øvrigt af den opfattelse, at den ene politimand ved synagogen kun overlevede, fordi han bar skudsikker vest. Det fremgår af en aktindsigt, som Ritzau har fået ved Københavns Byret.

/ritzau/