Fem soldater dræbt trods våbenhvile i Ukraine

Fem ukrainske soldater er blevet dræbt i løbet af det seneste døgn i det østlige Ukraine på trods af en våbenhvile, der trådte i kraft sent lørdag aften.

Det siger en militærtalsmand i Kijev ifølge nyhedsbureauet AFP.

14 soldater er desuden såret, siger talsmanden Vladislav Selesnjov.

Størstedelen af dødsfaldene har fundet sted i byen Debaltseve nær Donetsk, hvor der er blevet meldt om voldsomme kampe mellem oprørere og ukrainske regeringsstyrker både søndag og mandag.

Natten til tirsdag blev de politiske ledere fra Rusland, Ukraine og Tyskland enige om konkrete tiltag, der skal sikre observatører adgang byen i det østlige Ukraine.

Ifølge en talsmand for den tyske regering diskuterede Ruslands præsident, Vladimir Putin, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko, desuden tilbagetrækningen af tunge våben fra det krigshærgede område.

- Tilbagetrækningen af tunge våben skulle blive indledt tirsdag som aftalt i Minsk, siger talsmanden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det vil i så fald være i overensstemmelse med den våbenhvileaftale, der blev indgået i Minsk i Hviderusland i sidste uge efter maratonforhandlinger mellem Putin, Porosjenko, Merkel og den franske præsident, François Hollande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip