Fem tjetjenere anholdt for at planlægge angreb i Frankrig

Fem tjetjenere er blevet anholdt flere forskellige steder i Sydfrankrig, hvor de er mistænkt for at planlægge et angreb, oplyser den lokale anklagemyndighed i Montpellier til nyhedsbureauet AFP.

Den franske anklagemyndighed siger, at det ikke står klart, hvorvidt de anholdte havde planer om et angreb.

Lokale medier rapporterer, at de anholdte formentligt er kriminelle uden tilknytning til radikale miljøer.

Frankrig er i højeste alarmberedskab efter tre blodige dage i Paris, hvor 17 mennesker blev dræbt.

Anklagemyndigheden i Paris har taget skridt til at efterforske fire mænd, som er mistænkt for at have ydet hjælp til angrebene i Paris tidligere på måneden. De fire mænd er i alderen 22 til 28 år, og de har været varetægtsfængslet siden fredag.

I alt 12 mennesker blev anholdt i sidste uge på grund af mistanke om, at de havde hjulpet gerningsmændene i Paris. Otte af de anholdte blev løsladt igen søndag, mens de fire tilbageværende måske vil blive sigtet.

Omstændighederne i forbindelse med anholdelsen af de fem tjetjenere er ret uklare, men anklagemyndigheden siger, at visse "ting" er blevet beslaglagt i byen Beziers, hvor en af de mistænkte tjetjenere bor. Byen ligger omkring 70 kilometer fra Montpellier.

Avisen Midi Libre skriver, at politiet fandt sprængstoffer ved en af husundersøgelserne. Sagen er ikke overdraget til anti-terror sektionen i Paris, og lokale tv-stationer siger, at sagen drejer sig om organiseret kriminalitet og rivalisering mellem forskellige tjetjenske bander.

Hundredtusinder af mennesker gik mandag på gaden i den russiske region Tjetjenien for at protestere mod, hvad muslimske ledere kalder "vulgære og umoralske" tegninger af profeten Muhammed i det franske satireblad.

Den Moskva-støttede leder i Tjetjenien, Ramzan Kadyrov, kritiserede i en tale Europa, mens de mange demonstranter råbte "Gud er størst".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip