Feminist: Beyoncé er en terrorist

Beyoncé fik ekstra mange hug under en feministisk paneldiskussion, der for nylig løb af stablen i New York. Under titlen ’Liberating the black female body’ diskuterede en gruppe fremtrædende feminister en række emner, og det gjorde blandt andet, at Beyoncé fik et par drøje hug med på vejen. Det skriver Us Magazine.

Beyoncé mener, at kvinder bliver presset til at være smukke. Læs mere på kigind.com

Det var især femininsten bel hooks, hvis rigtige navn er Gloria Jean Watkins, der var ude med riven og kaldte Beyoncé for ’anti-feministisk’ og ’en terrorist’.

Den transkønnede aktivist Janet Mock startede diskussionen med at rose Beyoncé for at tage ejerskab over sin krop, men den dom var bel hooks dog ikke enig i.

- For mig er en del af Beyoncé faktisk anti-feministisk, hun er en terrorist. Specielt når det kommer til hendes indflydelse på unge piger, sagde bel hooks.

- Jeg føler faktisk, at det største angreb på feminisme i vores samfund kommer fra visuelle medier og fra TV og videoer, uddybede bel hooks.

Har Beyoncé snydt sine lår tyndere? Se og bedøm selv på kigind.com

Beyoncé har tidligere erklæret sig selv for at være en ’moderne feminist’, og Beyoncé skrev endda et essay i The Shriver Report, hvor hun skriver om ligestilling mellem kønnene. Hun inkluderede også en sample fra den feministiske forfatter Chimamanda Ngozi Adichies tale ’We Should All Be Feminists’ i sin sang ’Flawless’.

bel hooks fortsætter sin kritik af Beyoncé ved at påpege, at medier og fans kun interesserer sig for hende, fordi hun er rig:

- Ville vi alle være så interesserede i Beyoncé, hvis hun ikke var så rig? For jeg tror ikke, at du kan adskille klasse, magt og rigdom fra folks fascination af hende, for her er en ung, sort kvinde, som er så utroligt rig, lød angrebet fra bel hooks.

- Rigdom er noget, så mange unge fantaserer om, drømmer om og seksualiserer … Man kunne endda argumentere for, at hendes krop er, hvad kroppen symboliserer: Rigdom, berømmelse - alle de mange ting, som mange mennesker i vores kultur begærer og vil have. Lad os sige, at Beyoncé var en hjemløs kvinde, men hun stadig så ud, som hun gør, eller en fattig og falleret kvinde, men med det samme udseende - ville vi så være fortryllede af hende, forsatte bel hooks sin kritik.

Af Maria Hoang, KIG IND/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip