Feministisk kamptale giver ekko i Hollywood

Ligestilling og feminisme er ikke kun noget, som kvinder bør gå op i. Mænd bør nemlig også kæmpe aktivt for en ligestilling mellem kønnene.

Det var nogenlunde det budskab, som den tidligere "Harry Potter"-skuespillerinde Emma Watson kom med, da hun 20. september talte om feminisme i kraft af sin stilling som ambassadør for FN. I talen lancerede hun kampagnen "HeForShe" (ham for hende), hvis formål er at få mænd til at engagere sig i ligestillingsdebatten.

Det er et budskab, som er gået rent ind hos mange af Watsons kolleger i Hollywood.

- Emma Watson, du er fejlfri og helt ekstraordinær. Jeg står bag dig i kampen, og jeg tror på lighed mellem kønnene, skriver "Avengers"-skuespilleren Tom Hiddleston således på sin Twitter-profil.

Også "Gladiator"-stjernen Russell Crowe viser sin opbakning til "HeForShe"-kampagnen på sin Twitter-profil, og det samme gør blandt andre John Lennons enke Yoko Ono og den Oscar-vindende skuespiller Forest Whitaker.

Dog er det ikke kun kendte mennesker, der støtter Watsons kamp for ligestilling. De sociale medier bliver nemlig nærmest bombarderet med billeder af ganske almindelige mænd, som gerne vil vise, at de støtter kampagnen.

Newspaq