Femte Giro-sejr til Cavendish

26/05/2013 19:23

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Det er noget særligt at vinde en af de tre Grand Tours i cykling. Men det er noget helt specielt, når det sker i ens eget hjemland. Derfor var det også en ekstra stor dag for sicilianeren Vicenzo Nibali, da den 28-årige italiener i Brescia kunne køre i mål efter 210 paradekilometer som samlet vinder af Giro d'Italia.

Han vandt også Vuelta a Espana i 2010, men søndagens sejr i hjemlandets store etapeløb vil utvivlsomt have mange gange større vægt i Nibalis tanker resten af livet.

Med næsten fem minutters forspring til Team Skys Rigoberto Uran Uran var Astana-rytterens hjemmesejr aldrig i fare på sidste flade etape, hvor alt var lagt an til en sprinterafslutning.

Sådan gik det også, og helt efter alle forudsigelser var Quicksteps Mark 'Canonball' Cavendish endnu en gang hurtigst, og han tog dermed både sin femte etapesejr i årets Giro og løbets pointtrøje, som ellers havde tilhørt den samlede vinder Nibali indtil målstregen i Brescia. 

Det var desuden Cavendish-sejr nummer 12 i sæsonen og hans 41. Grand Tours-sejr i karrieren.

I klassementet blev Nibalis forspring samlet på fire minutter og 43 sekunder ned til rigoberto Uran Uran, mens BMC Racings Cadel evans blev tredje mand på podiet fem minutter og 52 sekunder efter Vicenzo Nibali.

For Bjarne Riis og Team Saxo-Tinkoff endte løbet med Rafal Majka på den samlede syvendeplads. han var otte minutter og ni sekunder efter Nibali.