Ferien er forbi - men nye oplevelser venter

Den næste ferie skal planlægges lige efter en ferie, siges det, og det er der også mange, der gør – at have et mål forude kan give ekstra energi til at overkomme hverdagens opgaver.

For mange børnefamilier ligger næste ”pause” i oktober i efterårsferien, og det har Grønlands Rejsebureau rettet sig efter i deres familiekoncept med rejser for hele familien.

Søpapegøjer, spruttende gejsere, heste, vikinger og julemanden

Når børnene har det godt, så har de voksne det også – og omvendt. Derfor er familierejserne tilrettelagt sådan, at alt foregår i børnehøjde, men oplevelserne er mindst ligeså store for de voksne:

- Vi har skiftet legeland og swimmingpool ud med badning i udendørs termiske bade, æggekogning i en gejser, rideture på islandske heste, overnatning på et vikingehotel, jagten på julemanden, pølsegrilning på Indlandsisen og rigtig meget andet – og børnene elsker det, siger Ellen Schmidt, produktchef i Grønlands Rejsebureau.

Det hele startede i Grønland

Grønlands Rejsebureau har arrangeret specialrejser for hele familien i mange år – og de bliver ved med at være et hit. Det startede i Grønland med familierejsen ’Find julemanden i Grønland - et sandt juleeventyr’, men kataloget blev hurtigt udvidet med ’Slip legebarnet løs i sneen’.

Senere er ’Island for børn, forældre og bedsteforældre’ i efterårsferien kommet med i programmet, og det har vist sig at være en stor succes.

Tryghed på rejsen

Fælles for rejserne er, at der er sørget for alt: alle måltider og udflugter er inkluderet i prisen, og der er en rejseleder på alle rejserne, da mange af udflugterne ikke kan gøres på egen hånd.

- Det giver ekstra tryghed for familien at rejse i en gruppe med rejseleder – og så har børnene nogen at lege med undervejs, hvilket ofte gør oplevelsen endnu større, fortæller Ellen Schmidt.

Børn, forældre og bedsteforældre deler oplevelsen

En familieferie kan sagtens involvere flere end blot børn og forældre:

- Ofte er det tre generationer, der rejser sammen – børn, forældre og bedsteforældre. Og i 50 % af tilfældene er det faktisk bedsteforældrene, der inviterer, slutter Ellen Schmidt

 

Dagens Gossip