Fifa afviser anklager mod generalsekretær

Generalsekretæren i det internationale fodboldforbund (Fifa), Jerome Valcke, var ikke involveret, da 10 millioner dollar i 2008 blev overført til konti, der var kontrolleret af Jack Warner, daværende præsident for Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Det siger Fifa ifølge Skysports.

- Betalingerne på 10 millioner dollar (68 millioner kroner) blev forestået af den daværende leder af Fifas finanskomité, og de blev lavet i overensstemmelse med Fifas regler.

- Hverken generalsekretær Jerome Valcke eller andre medlemmer af Fifas øverste ledelse var involveret i iværksættelsen, godkendelsen eller gennemførelsen af dette, meddeler Fifa i en udtalelse.

Argentineren Julio Grondona var leder af Fifas finanskomité på tidspunktet for betalingerne. Han døde sidste år i en alder af 82 år.

Ifølge New York Times har FBI betalingen under mistanke for at være en del af en bestikkelsesaftale, som i 2004 gav Sydafrika værtskabet for VM i 2010.

Jack Warner er tidligere Fifa-vicepræsident, men han måtte stoppe i både Fifa og Concacaf i 2011 efter beskyldninger om korruption, og han er nu blandt de anholdte i sagen.

Jerome Valcke er næstkommanderende i Fifa efter den magtfulde præsident, Sepp Blatter, som i sidste uge blev genvalgt trods korruptionssagen.

Det sydafrikanske fodboldforbund (Safa) har allerede erkendt, at betalingen til Concacaf i 2008 fandt sted.

Safa-præsidenten Danny Jordaan har imidlertid nægtet, at beløbet var et led i bestikkelse af Concacaf.

Han hævder, at pengene blev overført for at støtte udviklingen af fodbold under Concacaf.

Ifølge anklagerne havde Sydafrikas fodboldforbund ikke de 10 millioner dollar i 2008, hvorfor Fifa stod for betalingen til Concacaf.

Sydafrika skulle så til gengæld have fået 10 millioner dollar mindre af Fifa for at have arrangeret VM-slutrunden i 2010.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip