Fifa-film får elendig premiere i USA

Kun to personer havde sat sig til rette i biografen, da den Fifa-finansierede fodboldfilm "United Passions" fredag havde premiere i Los Angeles i USA.

Og det udtrykker meget godt den krise og mangel på folkelig opbakning, som det internationale fodboldforbund er havnet i efter den seneste uges mange beskyldninger om korruption, som har rystet fodboldverdenen.

Fifa har betalt hovedparten af filmens budget på 24 millioner euro, men ifølge anmeldelserne er det spild af penge.

Trods deltagelse af store navner som Gérard Dépardieu, Sam Neill og Tim Roth i hovedrollen som den snart forhenværende Fifa-præsident Sepp Blatter - har den franske instruktør Frederic Auburtin lavet et makværk, mener filmkritikere.

- Det er en af de mindst seværdige film i nyere tid. En uærlig organisations-historie, som ikke engang kalder på latter, lød dommen i The New York Times, mens britiske The Guardian betegner filmen som en "skændsel".

"United Passions" tager udgangspunkt i Fifas 111 år lange historie og forsøger at fremstille organisationen som en repræsentant for det gode. Der er også hentydninger til korruption og bedrageri, men udforsket bliver de temaer ikke.

De to, der havde løst billet til den tidlige middagsvisning af filmen fredag i Los Angeles, kom af kærlighed til fodbold og af professionel nysgerrighed.

Den 62-årige Francisco Carillo siger til Reuters, at han kom, fordi han er fodboldtilhænger, mens freelancejournalisten Alex Gott forklarer sit fremmøde med, at han allerede før korruptionsskandalen undrede sig over, hvem filmen henvendte sig til.

- Selv de største tilhængere gider ikke at bekymre sig om, hvad der sker i Fifas bestyrelseslokale, siger Gott.

Og filmen bibringer ikke ny viden.

- Den er meget underlig. Det er ikke en film, som viser en sand historie, siger han.

Det er ikke lykkedes for nyhedsbureauet Reuters at få filmens amerikanske distributør, Screen Media Films, til at forklare, hvorfor den har valgt at sende filmen ud nu.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip