Fifa finder et stykke af den originale VM-pokal

Når det internationale fodboldforbund (Fifa) næste forår åbner sit nye World Football Museum, vil der være en ægte attraktion for fodboldnørder i en af udstillingsmontrerne.

I gemmerne i Fifa-hovedkvarteret i Zürich har man nemlig fundet det nederste stykke af den originale VM-pokal, Jules Rimet-trofæet, som der blev spillet om fra 1930 indtil 1970.

- Vi fandt bundstykket opmagasineret hos Fifa. Det er det originale bundstykke af Jules Rimet-trofæet fremstillet af den sjældne sten lapis lazuli, siger det kommende museums kreative direktør, David Ausseil, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bundstykket har de første fire verdensmestre indgraveret. Det blev erstattet af et nyt før VM i 1954.

Brasilien vandt Jules Rimet-trofæet til ejendom efter sin tredje VM-sejr i 1970. Pokalen blev stjålet i 1983 og er aldrig blevet fundet. Den menes at være blevet smeltet om og solgt.

Det nye fodboldmuseum forventes at åbne i marts 2016 i det centrale Zürich. Fifa håber, at 300.000 gæster årligt vil kigge indenfor.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip