Fifa kønstester kvinder inden fodbold-VM

At man skal være kvinde for at kunne stille op til kvinde-VM i fodbold kommer næppe bag på ret mange. Men nu skal man også kunne bevise, at man er kvinde, hvis man vil deltage.

Den tyske avis Bild fortæller, at det internationale fodboldforbund (Fifa) har indført kønstest af samtlige spillere til det forestående VM i Canada.

Og det bekræfter den tyske VM-lejr.

- Det er rigtigt, det er et krav, fortæller landstræner Doris Fitschen til avisen.

Spillerne tager dog ikke den noget anderledes test så tungt.

- Vi grinede af det og tog det ikke så alvorligt, lyder det fra landsholdsspilleren Lena Goessling, der til daglig tørner ud for Wolfsburg.

Fifa har angiveligt indført testen, efter at der for tre år siden var mistanke om, at Ækvatorialguinea stillede op med tre spillere, som var mænd i forklædning.

Hvordan kønstesten rent praktisk skal udføres, melder historien ikke noget om.

Kønstest har også været anvendt i atletik, hvor der i 2009 opstod rygter om, at sydafrikaneren Caster Semanya var en mand.

En test viste dog, at det blot var rygter, og det internationale atletikforbund gav Semanya lov til at fortsætte karrieren - som kvinde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip