Fifa-vicepræsident bliver afsat som Concacaf-præsident

Det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbund (Concacaf) har taget konsekvensen af, at forbundets præsident, Jeffrey Webb, onsdag var en af de anholdte i forbindelse med korruptionsskandalen i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Webb er færdig i Concacaf og er i første omgang blevet afsat som præsident. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse torsdag.

I stedet er vicepræsidenten Alfredo Hawit foreløbigt blevet rykket op for at varetage præsidentposten.

- Vi er meget skuffede over det, der er sket. Vi føler også, at Concacaf som organisation er blevet bedraget i denne sag. Vi forsøger at opretholde vores gode arbejde og ser frem, siger Hawit.

Han oplyser endvidere, at Concacaf samarbejder med de amerikanske myndigheder om at komme til bunds i sagen. Sidstnævnte har stået for efterforskningen, der onsdag morgen førte til anholdelserne i Zürich i forbindelse med en Fifa-kongres.

I Fifa havde Jeffrey Webb status som en af vicepræsidenterne. Også Concacafs generalsekretær, Enrique Sanz, har fået besked på at forlade sit job.

Fifas præsident, Sepp Blatter, er blevet opfordret til at udsætte fredagens præsidentvalg, men det har schweizeren afvist.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip