Figo-kritik preller af på Blatter: Sig hvad du vil

Præsidenten for det internationale fodboldforbund, Fifa, er kølig over for den kritik, som blandt andre den tidligere modkandidat ved Fifa-præsidentvalget Luis Figo har fremsat.

Portugiseren trak sig som kandidat i sidste uge med den begrundelse, at han ikke mente, at der var tale om et normalt valgforløb frem mod valget 29. maj.

- Luis Figo er fri til at sige, hvad han vil. Han er en fri mand. Han er en fodboldspiller. Jeg har stadig titlen som Fifa-præsident i det mindste frem til klokken 18 på fredag, siger Blatter tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det skete inden et møde med Concacaf - forbundet der repræsenterer landene i Nord- og Mellemamerika.

Concacaf repræsenterer 35 af de 209 nationale forbund, der fredag afgiver stemmer ved præsidentvalget.

- Jeg føler mig fortrøstningsfuld, siger Blatter med henvisning til at sikre sig endnu en periode på posten.

Den 79-årige schweizer har fået hård kritik fra flere sider op til valget.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, udtalte mandag, at han ville af med Blatter som præsident.

Franskmanden begrundede det med, at Blatter for fire år siden lovede Platini, at den kommende periode var hans sidste som præsident.

- Han bad mig, ansigt til ansigt, om støtte for at få sin sidste periode på toppen af organisationen, sagde Platini til sportsavisen L'Equipe.

Ud over Figo trak også hollænderen Michael van Praag sit kandidatur i sidste uge. Dermed er Jordans prins Ali Bin Al Hussein eneste modkandidat til Blatter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip