Filippinerne indleder undersøgelse af færgeulykke

Myndighederne er allerede kommet tættere på en opklaring af årsagen til, at et fragtskib kolliderede med en færge ved øen Cebu.

»Vi har et klarere billede af, hvad der skete,« siger Gilbert Rueras, der er talsmand for undersøgelseskomitéen, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Færgen, der havde 870 personer om bord, sank kort efter sammenstødet. De fleste er reddet, men 40 personer er stadig meldt savnet.

Kaptajnerne på begge skibe er blevet indkaldt til afhøring i sagen. Begge har ifølge lokale medier sagt, at de var i den rigtige sejlbane, og at de forsøgte at kontakte den anden part via radio inden sammenstødet, men at det ikke lykkedes.

Militæret er stadig på vandet og i helikoptere ved ulykkesstedet for at lede efter overlevende, men man overvejer ifølge AFP at indstille eftersøgningen.

Selskabet, der ejer fragtskibet »Sulpico Express 7«, som kolliderede med færgen, har en kedelig ulykkesstatistik. Ifølge AFP har andre af selskabets skibe været involveret i fire tidligere ulykker, der tilsammen har kostet flere end 5.000 mennesker livet.

 

Dagens Gossip