Filippinerne konstater nyt tilfælde af mers

Endnu en person i Filippinerne har fået konstateret den livsfarlige mers-virus, efter at han viste symptomer, da han ankom til hovedstaden Manila fra Dubai i sidste måned.

Den 36-årige smittede blev indlagt på hospitalet lørdag og har været under observation siden, oplyser en talsmand for sundhedsministeriet.

Samtidig er myndighederne i gang med klarlægge, hvem den smittede kan have haft kontakt med, siden han ankom til landet.

Manden, der ankom fra Dubai, havde også været i Saudi-Arabien, hvor mers, der står for Middle Eastern Respiratory Syndrom, første gang blev konstateret blandt mennesker i 2012.

Langt hovedparten af de tilfælde, der sidenhen er registreret, er i mellemøstlige lande. Det er endnu ikke slået fast, hvor sygdommen er opstået henne, men flere studier sætter det i forbindelse med en sygdom hos kameler.

I maj dukkede sygdommen pludselig op i stort antal i Sydkorea, hvor 27 ud af de 180 personer, der var smittede, døde.

Og i Thailands hovedstad, Bangkok, menes flere end 100 personer at have været i kontakt med en smittet mand, der kom til landet fra Oman.

Der findes ingen vaccine eller kur mod mers , som ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO har en dødsrate på cirka 35 procent.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip